Frukt- og nøttebrownies uten sukker

Hvem liker brownies? Nesten alle. Ulempen er at du ikke burde spise for mye av det, men det akter vi å rette på. Vi presenterer nøttebrownies med fruktbiter – uten sukker!

Denne oppskriften er gluten- og sukkerfri.

Ingredienser

  • 1/2 dl. eplemos
  • 3 ss. ChiaX
  • 2 ss. kokosolje, smeltes i vannbad
  • 1 dl. vann, kokes opp
  • 200g steinfrie dadler, hakkes
  • 1 ss. honning
  • 1/2 ts. ekte vaniljepulver(kan også bruke vaniljesukker)
  • 2 ss. kakao
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 klype salt
  • 70 g. ChufaX mel
  • 1 dl. aprikoser
  • 1 dl. hakkede mandler
  • 3/4 dl. hakkede og bløtlagte ChufaX Tigernøtter

Tilberedning

  • Ha ChiaX i eplemosen og rør godt. Sett til side i ca. 15 min. Rør gjerne av og til.
  • Sett kokosolje til smelting.
  • Kok opp vann og ha i hakkede dadler. La dette småkoke et par minutter, før det kjøres til mos i en blender eller med stavmikser. Bland i smeltet kokosolje (og honning hvis ønskelig).
  • Bland sammen alt det tørre. Hakk aprikoser og nøtter og rør i melblandingen. Hell så i det våte og bland godt.
  • Kle formen med bakepapir og stek kaken på 175 grader i 30-40 minutter. Kaken skal ikke være saftig.
  • Dryss med Sukrin-melis og skjær i biter.

Serveres med is som dessert. Kaken holder seg saftig og god noen dager i tett boks.

Print Friendly, PDF & Email