Hjemmelaget ChiaX pesto

Et smakfullt og enkelt tilbehør som hele familien kan kose seg med.

Ingredienser

  • 100 g soltørkede tomater i olje
  • 100 g parmasan i terninger (bruk gjerne Peccorino ost fra sauemelk om du ikke tåler kumelk)
  • 100 g valnøtter
  • 4 ss oliven olje
  • 1 dl vann
  • 3 ts ChiaX superfrø
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk (valgfritt)
  • Noen kvister frisk basilikum (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader og la den bli helt varm.
  2. Bland ChiaX frø i vannet og sett til side i ca 10 min.
  3. Fordel valnøttene på et stekebrett og sett det inn midt i ovnen. La valnøttene ristes i ca 6-10 minunder nøye overvåkning slik at de ikke brenner seg. Rør av og til slik at de blir jevnt stekt.
  4. Bland alle ingrediensene, utenom olivenolje (som du bruker til å spe ut med med gjevne mellomrom slik at pestoen blir myk og fin), i en kjøkkenmikser i ca. 5 min.
  5. I mellomtiden kok opp din favoritt pasta. Bruk gjerne speltpasta.
  6. Når pestoen er klar og pastaen er kokt, heller du av kokevannet og blander pestoen godt inn. Smak til med ønsket mengde pesto.
  7. Server med litt revt ost, oliven olje, fersk kvernet pepper og litt basilikum.

Tips! Har du litt pesto til overs, kan du lett fylle dette på glasskrukker og gis som gave eller brukes senere.

Print Friendly, PDF & Email