Bær + ChiaX = Syltetøy uten sukker

Ingredienser (4 pers.)

  • 4 kopper frosne eller friske bær. F.eks jordbær eller bringebær. (du kan bruke det du foretrekker eller kan skaffe)
  • 9 ss ChiaX frø
  • 1 ts vaniljeessens
  • saften fra 1/2 sitron (eller 1 ts eple cider eddik)

Fremgangsmåte

  1. Hvis du bruker frosne bær, så kan du evt. varme dem forsiktig opp før du fortsetter.
  2. Mos bærene godt i en bolle, eller kjør dem i en blender.
  3. Bland i ChiaX frøene, sitronsaft (og eventuelt vanilje, hvis du liker det) Rør av og til. Det vil bli litt tykkere når frøene får trukket til seg noe av væsken. Hell syltetøyet i en liten krukke og oppbevar i kjøleskapet, eller  frys. Holdbart i kjøleskap i ca 1 uke,

Tips: Bær er ofte søtt nok i seg selv, men hvis du finner ut at syltetøyet smaker litt for syrlige, kan du ha i ½ -1 kopp dadler (kjøres først i en blender eller moses). Dette gir en god søtsmak.

Print Friendly