ChufaX Marengstopper

Denne oppskriften er glutenfri, sukkerfri og laktosefri.

Ingredienser

  • Eggehvite fra 2 egg.
  • 1,5 ts. ekte vanilje.
  • 3 ss. honning.
  • 100 g. mørk sjokolade (eventuelt 70% etter smak) eller 80% sjokolade uten sukker og melk (eventuelt hjemmelaget).
  • 75 g. grovhakkede ChufaX Tigernøtter (bløtlagt i 48 timer).
  • 75g grovhakkede mandler.

Fremgangsmåte

  • Ha eggehvitene i en ren bolle og pisk de stive. Pisk så inn honning, vanilje og ChufaX mel til en glatt og luftig marengs.
  • Grovhakk ChufaX Tigernøtter, mandler og sjokolade. Vendes forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
  • Settes med teskjeer på stekeplater med bakepapir. Pass på at de ikke blir for store.
  • Toppene kan flyte en del ut under steking, så når steketiden er over vær raskt med å sette/forme de som topper igjen over på en rist. Dette gjøres enkelt ved å bruke fingrene og skyve dem av stekespaden, mens en presser de litt sammen.
  • Stekes ved ca. 170 grader (varmluft) i 15-20 min. Ikke stek for lenge, da blir toppene harde.
  • Oppbevares i tett boks, hvis det blir noen igjen så lenge.
Print Friendly