Saftig ChufaX krydderkake med ostekrem

Nyt vår gode, saftige krydderkake med ostekrem etter et godt middagsmåltid.

Denne oppskriften er gluten- og laktosefri.

Ingredienser

  • 100 g smør eller laktosefritt smør smeltes
  • 0,5 l. ChiaX gele (laget med 1/2 dl. ChiaX og 4,5 dl. eplejuice)
  • 175 g. Sukrin Gold
  • 2 dl. ChufaX mel
  • 200 g. mandelmel
  • 150 g. hvetemel eller glutenfri blanding
  • 2 ts. natron
  • 2 ts. malt kanel
  • 1 ts. malt ingefær
  • 2 ts. malt nellik
  • 2 ts. malt kardemomme
  • 1 ts. ekte vaniljepulver

Ostekrem

  • 150 g. kremost (for eksempel Philadelphia), vanlig eller laktosefritt
  • 50 g. smør, vanlig eller laktosefritt
  • 1,5- 2 dl. Sukrin melis
  • 1 ts. ekte vaniljepulver

Fremgangsmåte

  • Smelt og avkjøl smøret.
  • Bland alt det tørre og ha i ChiaX eplejuicegele og smør. Rør til en jevn deig.
  • Hell deigen i en liten langpanne kledd med bakepapir (ca. 30×24 cm.). Stek kaken midt i ovnen på 180°C i 35 min. Avkjøl kaken helt i formen.
  • Rør sammen mykt smør og melis. Tilsett så kremost og vanilje. Pisk ostekremen raskt sammen og smør på kaken.

Pynt

Tørket ringblomst eller revet appelsinskall og finhakkede bløtlagte ChufaX Tigernøtter.

Tips! Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren, kan man skjære kaken i passende stykker og sette den i fryseren over natten. Når kaken er frossen kan du legge stykkene oppå hverandre i boks eller pose som du ønsker uten at glasuren blir ødelagt. Det er likevel lurt å legge matpapir mellom lagene. Oppskriften kan også brukes til gulrotkake – da tilsetter du bare noen raspede gulerøtter.

Print Friendly