Spinat burger med ChiaX og chili

Denne raske spinatburger oppskriften er enkel, full av smak, og uten en eneste bit kjøtt!

Ca. 4 burgere

Ingredienser

  • 400 g frisk spinat (kan bruke frossen spinat som er tint)
  • 2 egge hviter
  • 1 egg
  • 2 dl revet ost (parmesan og cheddar)
  • 1 dl brødsmuler (rist litt brød og grov hakk)
  • 4 ts ChiaX mat frø
  • 1-2 ts chili pepper frø (dersom du bruker pulver smak deg frem fra 1/2 -1 ts)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1-2 ts ingefær
  • 2 hvitløk baater fin revet/hakket

Fremgangsmåte

  1. Finhakk all spinat og finhakk hvitløk bland så salt, pepper og chili i en stor bolle.
  2. Varm en stekepanne på middlesvarme med en kladd smør-olivenolje og saute spinat blandingen til alt har krympet sammen til under halv størrelse.
  3. Hell spinat blandingen i et dørslag til det har rennt godt av seg for så å helle det tilbake i en bollen.
  4. Tilsett så resten av inholdet og la stå i 5-10 min.
  5. Form 4 burgene med hendene, og stek de 2-3 min p[ hver side til de har blitt gyldne i litt smor eller olivenolje.
  6. Server varme med litt ketchup.
  7. En nydelig og sunn lunch eller middag!

Tips: Grove rundtsykker kan brukes som hamburgerbrød.

Print Friendly